Awards en prijzen

Slumdog Millionaire is met recht een ware topper op filmgebied te noemen. Toen de film in 2009 uitkwam, was iedereen razend enthousiast. Dat bleek ook wel uit de nominaties en prijzen die de film binnensleepte: 184 nominaties, waarvan 122 daadwerkelijke prijzen. Er zijn niet erg veel films die dat hebben geëvenaard of overtroffen. Zo won de film onder andere 8 oscars, namelijk Best Cinematography, Best Director, Best Editing, Best Score, Beste Music, Best Soundmixing, Best film en Best Screenplay. Verder hadden ze nog twee nominaties, namelijk Best Original Song en Best Sound Editing. Deze twee beeldjes moesten ze echter afstaan aan andere genomineerden.

Één film, drie prijzen en drie awardshows

Vanaf 2010 heeft Slumdog Millionaire nog een mooi record op zijn naam staan. Het is namelijk een film die Beste Picture, Beste Director én Best Screenplay heeft gewonnen op drie verschillende evenementen. Ze wonnen de prijzen op de Golden Globes, De BAFTA's en de Oscars. Overigens moeten ze de 'eerste plaats' op dit gebied delen met Schindler's List, want deze film heeft hetzelfde bereikt. 

Het boek achter Slumdog Millionaire

Eigenlijk kunnen we concluderen dat Slumdog Millionaire de prijzen helemaal heeft verdiend. Het is een mooi en goed uitgediept verhaal, gebaseerd op het boek Q&A. Dit boek heeft overigens ook enkele prijzen in de wacht gesleept, waaronder een Zuid Afrikaanse Boeke Prize in 2006. Ook won de roman de Prix Grand Public tijdens de Paris Book Fair in 2007. Het boek is inmiddels vertaald in maar liefst 42 talen, dus het is voor iedereen mogelijk om dit literair kunstwerkje te lezen. Dan weet je precies waar de prijswinnende film 'Slumdog Millionaire' op is gebaseerd.

Kleding shoppen als miljonair

Wanneer je miljonair bent, is het natuurlijk belangrijk om de juiste kleding te dragen. Kleren maken de man (en de vrouw), dus een goede ou

> Lees meer
Accessoires voor de rijken

Accessoires voor rijke mensen

Op straat worden ze direct herkend, dames en heren die veel te besteden hebben. Je herkent ze aan de dure kled

> Lees meer
Wordt miljonair met de lotto

Zou jij ook graag miljonair willen worden? Dat kan met de lotto! De lotto is veruit het bekendste loterij spelletje ter wereld. Niet alleen

> Lees meer