Spelregels Weekend Miljonairs

Weekend Miljonairs, Who Wants To Be a Millionaire... het maakt niet uit hoe je het noemt, maar het is ongetwijfeld een van de leukste en spannendste spelletjes op de tv. Het spelletje bestaat uit een vijftien tal meerkeuze vragen die beantwoord moeten worden. In het begin zijn het relatief gemakkelijke vragen, maar ze worden steeds moeilijker. Elke vraag staat gelijk aan een bepaald geldbedrag. Wanneer de 1000 is bereikt, dan is dit een 'safe station'. Wanneer er een daarop volgende vraag fout wordt beantwoord, dan gaat de speler toch naar huis met 1000 dollar/euro/pond. 32.000 is ook een safe station.

Hulplijnen

Wanneer je er tijdens het spelen achterkomt dat je het antwoord niet (zeker) weet, dan heb je de mogelijkheid om een hulplijn in te zetten. Elke speler heeft er 3 tot zijn beschikking. Per land kunnen deze verschillen, maar in Nederland zijn het de volgende drie:

  • Bel een vriend. Thuis zitten mensen aan de telefoon te wachten. Vooraf zijn deze natuurlijk op de hoogte gesteld van het deelnemen van een vriend(in). Het is mogelijk om één van deze vrienden te bellen. In 30 seconden heb je de tijd om de vraag te stellen en een antwoord los te peuteren.
  • Vraag het publiek. Het publiek heeft een stemkastje en kunnen hun stem uitbrengen. De deelnemer krijgt een grafiek te zien met het percentage van het publiek dat voor elk afzonderlijk antwoord heeft gekozen.
  • 50/50. Twijfel je? Laat dan twee foutieve antwoorden wegstrepen. De keuze wordt zodoende een beetje gemakkelijker.

Valsspelen

Hoewel het bijna onmogelijk lijkt om vals te spelen in dit spelletje, is het toch iemand bijna gelukt. De in 1963 geboren Charles Ingram deed mee aan de bekende tv quiz en wist zelfs het miljoen te pakken! Alles is koek en ei, maar dan lijkt het alsof er is vals gespeeld. Er wordt erg veel gehoest in de zaal, en toevallig nét op het moment dat het juiste antwoord voorbij komt. Verantwoordelijk voor de hoestjes zijn de vrouw van Ingram en een vriend van het stel. Hoewel Ingram nog steeds zegt dat hij niet heeft valsgespeeld, hebben ze wel voorwaardelijke gevangenisstraffen gekregen én een paar behoorlijke boetes. Achteraf gezien hadden ze beter eerlijk kunnen spelen en hun winsten mee naar huis kunnen nemen.

Zelf eens weekend miljonairs spelen? Dat kan ook zonder deel te hoeven nemen aan het spelprogramma op tv. Er is namelijk een leuke flash versie van het spel, dat je op verschillende plekken kunt spelen. Kijk bijvoorbeeld op de spelletjes.nl pagina (url: www.spelletjes-nl.nl/) en speel het spel geheel gratis.
 

Wordt miljonair met gokken

Er zijn veel verschillende manieren waarop je miljonair kunt worden. Eentje is natuurlijk om heel hard te werken of bijvoorbeeld iets uit t

> Lees meer
Awards en prijzen

Slumdog Millionaire is met recht een ware topper op filmgebied te noemen. Toen de film in 2009 uitkwam, was iedereen razend enthousiast. Da

> Lees meer
Miljonair worden door de loterij

Het is de droom van menig persoon: die dag dat alle cijfertjes op je lot of kraslot overeen komen met de getrokken nummers en je enkele mil

> Lees meer