Wordt miljonair met de lotto

Zou jij ook graag miljonair willen worden? Dat kan met de lotto! De lotto is veruit het bekendste loterij spelletje ter wereld. Niet alleen in Nederland wordt dit spel gespeeld, maar ook in het buitenland is het erg populair. Het spelletje is bedacht door de Duitser Lothar Lammers en kwam in vele verschillende varianten. Wij zullen ons richten op de Nederlandse variant. Deze gaat als volgt in zijn werk:

Hoe werkt deze lotto/bingo constructie?

Op een vel met nummers, 1t/m45, dien je 6 nummers aan te kruisen. Tevens dien je een kleur te kiezen. Er zijn 4 verschillende kleuren, namelijk rood, geel, groen, blauw, paars en oranje. Wanneer je alle 6 de nummers én de kleur correct hebt gekozen, dan win je de hoofdprijs. Je kunt begrijpen dat dit maar zeer zelden voorkomt. De kans dat dit gebeurd is 1 op meer dan 48,8 miljoen. Gelukkig zijn er ook andere prijzen. Wanneer je bijvoorbeeld alleen de 6 nummers juist hebt gekozen, dan heb je de 1ste prijs (in het huidige stelsel is dat één miljoen euro). De kans hierop is 1 op 10 miljoen. Je wint de 7de prijs wanneer je 3 nummers goed hebt. Dit levert je €5,- op. Je ziet al dat de kans erg klein is dat je daadwerkelijk lotto miljonair wordt.

EuroMillions

Helaas doet Nederland er niet aan mee, maar in Europa worden regelmatig EuroMillions trekkingen gehouden. De landen die hier aan meedoen zijn België, Frankrijk, Ierland, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Portugal. Veelal worden hier grotere prijzen weggegeven. Zo won een belg vrij recentelijk het grote bedrag van 93 miljoen euro. Enkele jaren eerder had een andere belg al €100 miljoen mogen bijschrijven op zijn rekening. Meer weten? Kijk op het gokkasten info portaal, waar je naast natuurlijk gokkast spellen ook alles over (online) gokmogelijkheden kunt vinden.

Awards en prijzen

Slumdog Millionaire is met recht een ware topper op filmgebied te noemen. Toen de film in 2009 uitkwam, was iedereen razend enthousiast. Da

> Lees meer
Luxe vakantie

Luxe miljonairsvakantie

Het is het moment waar, door de meeste een jaar lang naar uitgekeken wordt. Er wordt jaarlijks veel geld aan uit geg

> Lees meer
Wordt miljonair met gokken

Er zijn veel verschillende manieren waarop je miljonair kunt worden. Eentje is natuurlijk om heel hard te werken of bijvoorbeeld iets uit t

> Lees meer